Δήλωση Γιώργου Λ. Κόκκα, δικηγόρου Α.Π.-ΣτΕ και ΕΡΤ Α.Ε.

ert_no_signal

 

Σχετικά με την διαδικασία επιλογής νέου διοικητικού Συμβουλίου και Προέδρου της ΝΕΡΙΤ Α.Ε.:

Ο δικηγόρος της ΕΡΤ Α.Ε. Γιώργος Κόκκας, που η αίτησή του ακύρωσης των κοινών Υπουργικών Αποφάσεων για την κατάργηση της ΕΡΤ Α.Ε. εκδικάστηκε την 7η Μαρτίου 2014 και δεν εκδόθηκε ακόμη απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, κατέθεσε χθες στο αρμόδιο Ειρηνοδικείο Χαλανδρίου Αίτηση για Διορισμό Προσωρινής Διοίκησης της ΕΡΤ Α.Ε., που χηρεύει από 11/06/2013 χωρίς να έχει ακόμη επίσημα καταργηθεί και εκδικάζεται την 1η/12/2014. Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος προτείνεται να είναι ο γνωστός νομικός και συγγραφέας, πρώην Βουλευτής Γιάννης Καρακώστας και το προτεινόμενο διοικητικό συμβούλιο αποτελούν γνωστοί ενεργοί πολίτες που δραστηριοποιούνται σε διάφορες σημαντικές συλλογικότητες της ελληνικής κοινωνίας και προτάθηκε στην ΠΡΟΣΠΕΡΤ να κάνει παρέμβαση στην δίκη αυτή.

Επειδή, προκλήθηκαν διάφορα σχόλια και παρεξηγήσεις σχετικά με την υποψηφιότητα του ιδίου δικηγόρου για Πρόεδρος – Διευθύνων Σύμβουλος της κατά τον ίδιο μη καταργηθείσας ΕΡΤ Α.Ε. στη διαδικασία που προκήρυξε το Εποπτικό Συμβούλιο της ΝΕΡΙΤ Α.Ε., ο ίδιος ΔΗΛΩΝΕΙ, όπως και η πλειοψηφία του ελληνικού λαού, ότι η ΕΡΤ δεν καταργήθηκε νόμιμα ή ουσιαστικά. Ειδικότερα διευκρινίζει ότι συμμετείχε στην προκήρυξη που έκανε το Εποπτικό Συμβούλιο της ΝΕΡΙΤ Α.Ε. με γραπτή δήλωσή του προς τον πρόεδρο του Εποπτικού Συμβουλίου κ. Θεόδωρο Φορτσάκη, καθώς η υποβολή της υποψηφιότητάς του αποσκοπούσε στην πρόκληση διαλόγου και στην προοπτική, ώστε να αποκατασταθούν όλοι οι άδικα απολυμένοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ Α.Ε. και το Δίκαιο. Ακόμη, θέλησε να τιμηθεί η άμεση παρέμβαση του Εποπτικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ Α.Ε. για να προκηρύξει τις συγκεκριμένες θέσεις, όταν η Κυβέρνηση συνεχίζοντας τα αντισυνταγματικά της πραξικοπήματα κατάργησε τον τρόπο αντικειμενικού ορισμού μελών του Εποπτικού Συμβουλίου με τροπολογία, που κατέθεσε σε άσχετο νομοσχέδιο στα μέσα Αυγούστου διαλύοντας κάθε επίφαση δήθεν αποκοπής του εθνικού ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού από την Κυβερνητική εξουσία.

Βέβαια, η έκφραση εκτίμησης στην αντίδραση αυτή του κ. Φορτσάκη δεν εκτιμήθηκε δίκαια από αυτόν, αν και Καθηγητής του Δικαίου. Η αίτηση προς το Ειρηνοδικείο Χαλανδρίου, που κοινοποιήθηκε στην ΝΕΡΙΤ Α.Ε. πριν τη Συνεδρίαση του Εποπτικού Συμβουλίου και στον ίδιο τον κ. Φορτσάκη με δικαστικό επιμελητή, καταγράφει σαφώς ότι δεν είναι νομικά θεμιτό να διορίζεται νέο Διοικητικό Συμβούλιο στη ΝΕΡΙΤ Α.Ε., προτού αποφανθεί το Συμβούλιο της Επικρατείας για το αν καταργήθηκε νόμιμα η ΕΡΤ Α.Ε. Οι αρμόδιοι εκώφευσαν, συντηρώντας την αδιαλλαξία και την προφανή έλλειψη σεβασμού στις δημοκρατικές αρχές, όπως άλλωστε παρατηρείται και σε ανάλογες φορτσάτες ενέργειες του κ. Φορτσάκη στην περίπτωση της ασκήσεως των καθηκόντων του ως Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθήνας.

Λυπούμαστε για αυτές τις παράνομες συμπεριφορές και καλούμε τους Έλληνες να στηρίξουν την προσπάθεια για επαναλειτουργία της ΕΡΤ Α.Ε. και τη μετεξέλιξή της σε Σ.Ε.Ρ.Τ.Α.Δ.Ε. (Σύγχρονη Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση Αναπτυξιακή Διαδικτυακών Εφαρμογών), όπως αναφέρεται στο σχετικό νομοσχέδιο που ψήφισε το Δημοβούλιο Πολιών και κατατέθηκε στην Βουλή των Ελλήνων επίσημα πριν από την δημιουργία της ΝΕΡΙΤ Α.Ε. και που η προτεινόμενη νέα διοίκηση της ΕΡΤ Α.Ε. προτίθεται να δημιουργήσει.

Για ενημέρωση σχετικά με τις εξελίξεις της αίτησης για διορισμό νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. μπορείτε να επισκέπτεστε την ιστοσελίδα : www.s120s.gr

Κατηγορίες: Ηλιαία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.