Ξαναζεί η ΕΡΤ και τελειώνει η ΝΕΡΙΤ.

ert-eisodos

Η προσωρινή διαταγή του Ειρηνοδικείου Χαλανδρίου πριν από λίγες μέρες, με την οποία σχημάτισε προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο στην ΕΡΤ Α.Ε. και αποφάσισε την «μη μεταβολή της νομικής και πραγματικής κατάστασης της Α.Ε. με ευθύνη του προτεινομένου Δ.Σ.»

Είναι το πρώτο γεγονός πολύ μεγάλης σημασίας μετά από την πτώση του Σαμαροβενιζελοκουβέλικου καθεστώτος. Είναι γεγονός. Αναγνωρίζεται επίσημα από τη Δικαιοσύνη ότι η ΕΡΤ υπάρχει (άρα χρειάζεται Διοικητικό Συμβούλιο) και ανοίγει το έδαφος για τη ΝΕΡΙΤ διότι υπάρχει πάνω … στην κατάργηση της ΕΡΤ!!!

Ο δικηγόρος Γιώργος Κόκκας που πέτυχε την έκδοση της προσωρινής διαταγής είχε αντίδικό του την ειδική διαχειρίστρια της ΕΡΤ ΑΕ, Αφροδίτη Γουγά. Αξίζει να δούμε τι έγραφαν στις 15/2/2014 οι Τυπολογίες σχετικά με την Αφροδίτη Γουγά:
«Η δικηγόρος Αφροδίτη Γουγά διορίστηκε, με απόφαση των Παντελή Καψή και του Γιάννη Στουρνάρα, νέος ειδικός διαχειριστής της ΕΡΤ ΑΕ, στη θέση του Γκίκα Μάναλη. Η δικηγόρος, που έχει μεγάλη εμπειρία στα θέματα της ραδιοτηλεόρασης και του ΕΣΡ, εργαζόταν από τις 27 Αυγούστου ως ειδικός συνεργάτης στο πολιτικό γραφείο του Παντελή Καψή. Ικανή δικηγόρος, στο παρελθόν έχει συνεργαστεί για συγκεκριμένα ζητήματα με τον όμιλο Σκάι, γεγονός που εγείρει ζήτημα αν υπάρχει ζήτημα ασυμβιβάστου καθώς πολλά στελέχη του Φαλήτου, εργάστηκαν στην ΕΡΤ σε διάφορες θέσεις, σε διάφορα τμήματα της διοίκησης και της παραγωγής. Η επιλογή αυτή του Παντελή Καψή, εκθέτει την κυβέρνηση και εμπλέκει τον όμιλο ΣΚΑΪ, χωρίς λόγο».

Δηλαδή ο Καψής από το κανάλι του Μπόμπολα είχε στο γραφείο του δικηγορίνα που υπεράσπιζε τα μιντιακά συμφέροντα του Αλαφούζου και την έβαλε να διαχειρίζεται την περιουσία και καθετί άλλο της ΕΡΤ; Ρε Τσίπρα, Καμμένε, τέτοιοι άνθρωποι δεν έπρεπε να ξηλωθούν άντε μέχρι τέλους Ιανουαρίου, αν όχι από τις πρώτες ώρες μετά από τις εκλογές;

Τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και στους ΑΝ.ΕΛ. έχουν τώρα μία θαυμάσια ευκαιρία να λύσουν σωστά το θέμα της ΕΡΤ και να πετούν στα σκουπίδια κάθε πίεση κυρίως από τους παλιούς κομματικούς μνημονιακούς συνδικαλήσταρχους που υπηρετούσαν κανονικότατα την Τρόικα (και ουσιαστικά ήταν ΠΑΣΟΚοΔΗΜΑΡίτες). Αρκεί η κυβέρνηση να καλύψει πολιτικά και θεσμικά το προσωρινό ΔΣ που όρισε η Δικαιοσύνη και να μην δυναμιτίσει το έργο του.

Τα μέλη του προσωρινού ΔΣ της ΕΡΤ ΑΕ είναι ο Ιωάννης Καρακώστας (πρώην βουλευτής ΔΙΚΚΙ), στη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου, Χαράλαμπος Κουρής μουσικός, Ιωάννης Διαβάτης δημοσιογράφος, Όθων Ιακωβίδης επιχειρηματίας, Ιωάννης Μανώλης εκπαιδευτικό, Γιώργος Αναστασάκος επιχειρηματίας, Ανατολή Ιωακειμίδου οικονομολόγος και Παναγιώτης Πολιτόπουλος πολιτικός επιστήμονας.

Ο κ. Κόκκας, κατ’ εντολή του προσωρινού προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ κ. Καρακώστα, ήδη ζήτησε από την ειδική διαχειρίστρια «να παραδοθεί το συντομότερο δυνατόν έκθεση των οικονομικών καταστάσεων της εταιρείας (ΕΡΤ Α.Ε.) μέχρι σήμερα και των υλικών και έμψυχου δυναμικού που διαθέτει με επιβάρυνση των εναπομενόντων κονδυλίων της ΕΡΤ στην ΝΕΡΙΤ Α.Ε. ή σε τρίτους». Μέχρι σήμερα δεν έχει παραδοθεί κάτι και αναμένεται το προσωρινό ΔΣ να κινηθεί νομικά κατά παντός υπευθύνου αν διαπιστωθούν παραβάσεις.

Και για να μην ξεχνιόμαστε κ. Βαρουφάκη, Υπουργέ μας. Η αλαφουζιάρα Γενική Διαχειρίστρια είναι υφιστάμενή σας. Γιατί την κρατάτε ακόμη; Τώρα υπάρχει ΔΣ για την ΕΡΤ με την ασφάλεια και αξιοπιστία της Δικαιοσύνης. Γιατί να μην αναλάβει όλα στην ΕΡΤ και στη ΝΕΡΙΤ; Για να τελειώσει ελεγχόμενα το πειρατικό μόρφωμα της ΝΕΡΙΤ όπως σωστά ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝ.ΕΛ. χαρακτηρίζατε πριν από τις εκλογές.

Άρθρο της 06/02/2015 από το Ηellasforce

Κατηγορίες: Ηλιαία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.