ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ Λ. ΚΟΚΚΑ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ!

ΑΚΥΡΩΣΗ ΔΙΑΤΑΓΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ
ΚΑΤΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ

Ακυρώθηκε Διαταγή Πληρωμής για υπερβολικά αναιτιολόγητα ποσά που χρέωσε μεγάλη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας σε καταναλώτρια από Θεσσαλονίκη με την πρόσφατα εκδοθείσα απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθήνας με αριθμό 580/2018 με την οποία τα επιχειρήματα του γνωστού δικηγόρου Γιώργου Λ. Κόκκα κατά της διαταγής πληρωμής για ποσό ύψους 1.539,64 Ευρώ από καταχρηστικές και αδικαιολόγητες χρεώσεις για χρήση internet στο κινητό έγιναν δεκτά!

Συγκεκριμένα το Δικαστήριο έκρινε ότι:

«…δεν προκύπτει η αναλυτική κίνηση των ως άνω λογαριασμών ώστε να αποδεικνύεται το ύψος της οφειλής της από τη χρήση internet, δηλαδή πόσα MB εκτός παγίου, καταναλώθηκαν το επίδικο χρονικό διάστημα και με ποια χρέωση. Η καθής που έχει και το σχετικό βάρος απόδειξης της απαίτησής της, προς αντίκρουση των ισχυρισμών της ανακόπτουσας, επικαλείται τον υπ’ αριθμ. 8 παρ. 5 όρο της ως άνω σύμβασης που καταρτίστηκε μεταξύ τους, βάσει του οποίου έχει συμφωνηθεί ότι οι λογαριασμοί και τυχόν άλλα τιμολόγια που εκδίδονται από αυτή, αποτελούν πλήρη απόδειξη της οφειλής της επιτρεπομένης ανταπόδειξης. Ωστόσο, η από το νόμο προβλεπόμενη διαδικαστική προϋπόθεση της έγγραφης απόδειξης για την έκδοση διαταγής πληρωμής, υφίσταται υπό την αυτονόητη προϋπόθεση ότι στους επικαλούμενους λογαριασμούς, δεν αναφέρονται μόνο τα ποσά, αλλά υπάρχει αναλυτική καταγραφή των χρεώσεων και ειδικά εκείνων που είναι εκτός παγίου, κατ’ είδος και ποσότητα, ώστε να προκύπτει εγγράφων το ύψος της οφειλής.

Συνεπώς κατ’ ακολουθία των ανωτέρω και αφού εν προκειμένω δεν υπάρχει τέτοιου είδους αναλυτική καταγραφή των χρεώσεων που αφορά τη χρήση internet, αποδείχθηκε η ουσιαστική βασιμότητα των ως άνω λόγων της ανακοπής, δεδομένου ότι το παρόν δικαστήριο μπορεί να επανεκτιμήσει μόνο τα προσκομισθέντα κατά την υποβολή της αίτησης για την έκδοση της ανακοπτομένης διαταγής πληρωμής, έγγραφα. Ως εκ τούτου, πρέπει η κρινόμενη ανακοπή να γίνει δεκτή ως ουσιαστικά βάσιμη και να ακυρωθεί η με αριθμό 17597/2017 διαταγή πληρωμής του δικαστή του Ειρηνοδικείου Αθηνών, λόγω έλλειψης της διαδικαστικής προϋπόθεσης της έγγραφης απόδειξης της απαίτησης, για την οποία αυτή εκδόθηκε..»

Στην έκδοση της απόφασης αυτής, βοήθησε σημαντικά και η συμβολή του «ΙΝΚΑ Κρήτης» και συγκεκριμένα του Προέδρου του Ινστιτούτου, γνωστού ακτιβιστή κ. Γιάννη Αννουσάκη με την ένορκη βεβαίωση που κατέθεσε ενώπιον του Ειρηνοδικείου Αθηνών.

Διαβάστε ολόκληρη την απόφαση ΕΔΩ

Διαβάστε τα πρακτικά της δίκης ΕΔΩ

Κατηγορίες: Ηλιαία, Νομικές Ειδήσεις. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.