ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ.

To ΔΗΜΟΒΟΥΛΙΟ ΠΟΛΙΤΩΝ ψήφισε στην τακτική του Συνεδρίαση της 27ης 12/2012 την συμμετοχή του στη Συντακτική Εθνοσυνέλευση που θα διεξαχθεί στο Βουλευτικό Ναυπλίου (πρώτη Βουλή των Ελλήνων μετά την Επανάσταση) στις 23/24 Μαρτίου 2013. Όσοι ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε ως Δημοβουλευτές μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στις ηλ. διευθύνσεις: dimovoulio@gmail.com και geoko@otenet.gr.


Παραθέτουμε τις απόψεις του συναγωνιστή μας Ι. Αλκαίου:

Εάν το Σύνταγμά μας Δεν το είχαν κατασκευάσει και ψηφίσει οι ίδιοι οι βουλευτές, (χωρίς ποτέ μάλιστα να τεθεί στην κρίση του λαού με δημοψήφισμα), αλλά ήταν προϊόν Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης, στην οποία θα συμμετείχαν ευρέως, τυχαίοι Πολίτες με τη διαδικασία της κλήρωσης (και όχι με καθοδηγούμενες εκλογές), και αν μάλιστα μετά τίθονταν και σε δημοψήφισμα για να εγκριθεί από το σύνολο των πολιτών, πιστεύετε ότι θα επέτρεπαν να υπάρχει διάταξη που παραγράφει τα αδικήματα των πολιτικών;

Είναι 100% σίγουρο, πως κάτι τέτοιο δε θα συνέβαινε!!!

Γιατί λοιπόν δεν απαιτούμε την αλλαγή αυτού του κουρελοΣυντάγματος, που όταν πρόκειται να ξεπουληθεί η Εθνική μας Κυριαρχία, να τσαλαπατηθούν εργασιακά δικαιώματα, να μπουν παράνομα και άδικα χαράτσια, τότε οι πολιτικοί το παραβιάζουν με άνεση, αλλά όταν πρόκειται να παραγραφούν καραμπινάτα εγκλήματα των ιδίων, το “σέβονται” με θρησκευτική ευλάβεια;Το αίτημά μας πρέπει να είναι ένα: Εδώ και τώρα δημοκρατική Συντακτική Εθνοσυνέλευση!

Και ένα σχόλιο του Κ. Καρλιάφτη:

Εννοείται πως δεν υπήρχε καμία απολύτως περίπτωση να συμβεί κάτι τέτοιο. Όμως, νομίζω ότι κάνεις δύο λάθη. Πρώτον, αν γίνει αλλαγή του Συντάγματος όπως θέλουν και όπως προγραμματίζουν να γίνει, ΧΩΡΙΣ Συντακτική Εθνοσυνέλευση, καλύτερα να μην γίνει καθόλου, γιατί ως γνωστόν θα το κόψουν και θα το ράψουν ακριβώς στα μέτρα τους και θα γίνει πολύ-πολύ χειρότερο. Δεύτερον, δεν θα ήθελα να συμμετείχαν τυχαίοι πολίτες, όπως αυτοί που ψηφίζουν στις εθνικές εκλογές και βγάζουν τα γνωστά αποτελέσματα. Τελευταία έχω αρχίσει να αποδέχομαι την ιδέα ότι ΔΕΝ πρέπει να ψηφίζουν όλοι. Μόνο αυτοί που ασχολούνται με τα κοινά (πολιτεία) και όχι οποιοσδήποτε άσχετος. Αυτό δηλαδή που έκαναν αυτοί που… εφηύραν την Δημοκρατία.

vgdp-logo_animationΓια πληροφορίες σχετικά με την προετοιμασία της Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης στα Δ’ Κλεισθένεια τον περασμένο Σεπτέμβρη μελετήστε την ιστοσελίδα: www.dimopolis.gr

 

ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ Η ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ 2521 !!
(μ. δ.Μ. Κ. – μετά δημοκρατικές Μεταρρυθμίσεις Κλεισθένη-508 π.Χ.)
Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.