ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΚΔΟΘΗΚΕ Η ΠΡΩΤΗ ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

apofasi-efeteiou-3253-2016
Διαβάστε ολόκληρη την Απόφαση του Εφετείου ΕΔΩ

Μετά από πολύχρονο δικαστικό αγώνα δικαιώθηκε η προσπάθεια του δικηγορικού μας γραφείου (www.geokolaw.gr) να αποδοθούν οι ευθύνες της τράπεζας ALPHA BANK για πλημμελή πληροφόρηση των πελατών της, τουλάχιστον σε σχέση με τα ομόλογα της «Lehman Brothers» που τους έπεισε να τοποθετήσουν τα κεφάλαιά τους με δήθεν εγγυημένες αποδόσεις, χωρίς να λάβει ή να μεταφέρει όπως θα όφειλε τα μηνύματα των αγορών.

Στην εφετειακή απόφαση 3253/2016 που εκδόθηκε πρόσφατα γίνεται δεκτή η επιχειρηματολογία που πρωτόδικα ανέπτυξε ο γνωστός για πράξεις νομικού ακτιβισμού δικηγόρος Γιώργος Κόκκας για θέματα της τράπεζας στη Δυτική Ελλάδα και μάλιστα είχε δεχτεί κατά μειοψηφία και πρόεδρος του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθήνας που δίκασε την υπόθεση και υιοθέτησε το Εφετείο με τη συμβολή και του εξαίρετου συναδέλφου κ. Αθ. Τομαρά δημιουργώντας δεδικασμένο εις βάρος των Τραπεζών που αποκρύπτουν ή δεν αξιολογούν όπως οφείλουν την πληροφόρηση που έχουν για τους πελάτες τους (και με ενδεχόμενη ιδιοτέλεια).

Αυτή η απόφαση μπορεί να αποτελέσει σταθμό για ανάλογες ευθύνες όλων των Τραπεζών και για πολλά άλλα ζητήματα σχετικά με την υποχρέωση τους να αποζημιώνουν τους πολίτες – πελάτες τους όταν παραπληροφορούν ή αποκρύπτουν στοιχεία που όφειλαν να γνωρίζουν γενικότερα σε πολλά θέματα της σύγχρονης οικονομικής κρίσης. Ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε αναλογικά τις παραδοχές της εφετειακής αυτής απόφασης που παρατίθεται και για συναφείς υποθέσεις, ιδίως για τα «κόκκινα» δάνεια που επαπειλούν με κατασχέσεις ακινήτων των Ελλήνων πολιτών!

Κατηγορίες: Ηλιαία, Νομικές Ειδήσεις. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.