ΙΣΗΜΕΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ 2021

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΜΕΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και οι ποικιλώνυμες δραστηριότητες του

Σήμερα Σάββατο 20 Μαρτίου 2021,που η μέρα εξισώνεται με τη νύχτα και ανοίγει ο καιρός και οι ελπίδες μας, συναποφασίζουμε στην Πνύκα την επανενεργοποίηση του Ελληνικού Κινήματος Αμεσης Δημοκρατίας (Ε.Κ.Α.Δ. www.dimopolis.gr), μετά την διαμαρτυρία μας για το αποτέλεσμα των εκλογών της 7ης Ιουλίου 2019, που θεωρήσαμε ότι δεν εκτιμήθηκε σωστά η 15χρονη προσφορά μας Πολιτικού Διαφωτισμού ως τότε από τον Ελληνικό Λαό. Η συνειδητή αποχή μας έκτοτε από τα τεκταινόμενα του Δημόσιου Βίου της Πατρίδας μας συνέπεσε με την κατάρα του Κορονοϊού, και τα άλλα καταστροφικά αποτελέσματα στην οικονομία και στη ψυχολογία μας που πρέπει άμεσα να ανατραπούν! Οι καταστροφές άρχισαν σημαδιακά με ακραία καιρικά φαινόμενα αμέσως μετά τις εκλογές του Ιουλίου 2019, ιδίως στις περιοχές του Ολύμπου και της Χαλκιδικής, όταν η Μήνις της Φύσης προμήνυε τις ακραίες καταστροφές που ακολούθησαν ως σήμερα και μας καλούν να αναλάβουμε ξανά δράσεις σε τομείς όπως η υγεία μας (ψυχική και σωματική) και η οικονομία.

Σήμερα, είναι η μέρα της ανοιξιάτικης ισημερίας, του ιστορικού όπως φαίνεται έτους 2021, όχι μόνο για τον εορτασμό του ιωβηλαίου των 200 χρόνων από την έναρξη του αγώνα για την Εθνική μας Ανεξαρτησία, αλλά και για την ολοκλήρωση αυτής της Ανεξαρτησίας μας φέτος με τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουμε ξανά από σήμερα, αφού παραδοσιακά το Ε.Κ.Α.Δ. γιορτάζει με διάφορα δρώμενα τις ισημερίες ως συμβολικά συμπαντικά φαινόμενα που παραπέμπουν στις αρχές της Ισονομίας, της Ισοπολιτείας , της Ισηγορίας και γενικότερα των αρχών που διέπουν το Αμεσοδημοκρατικό Πρόταγμα.

Στις  φθινοπωρινές Ισημερίες το Ε.Κ.Α.Δ. διοργανώνει μόνιμα από το 2009 τις Γιορτές Στοχασμού της Αμεσης Δημοκρατίας που ονομάζουμε «Κλεισθένεια» (http://www.dimovoulio.gr/?p=3853 ) . Στις Ισημερίες της Ανοιξης, όπως η σημερινή, συναποφασίζουμε αμεσοδημοκρατικά τις δράσεις μας και τον προγραμματισμό μας για το διανυόμενο κάθε φορά έτος και φέτος συμπίπτει με τον Εορτασμό την ερχόμενη Πέμπτη 25η Μαρτίου των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, που μας δημιουργεί το χρέος να επανέλθουμε για να ολοκληρώσουμε τον Επαναστατικό Αγώνα των προγόνων μας, που δυστυχώς δεν δικαιώθηκε ως σήμερα.

Στα πλαίσια αυτά ήδη από τη 18η Σεπτεμβρίου 2020 ασχοληθήκαμε σε δημόσια εκδήλωση του Δημοβουλίου Πολιτών (που αποτελεί πρόταση του Ε.Κ.Α.Δ. για μια Εναλλακτική Βουλή των Πολιτών), της συλλογικότητας «Προναία Αθηνά» και της «Ελληνικής Αμεσοδημοκρατικής Κοινότητας» ασχοληθήκαμε στη δημόσια εκδήλωση  με το θέμα «Τα Συντάγματα της Επανάστασης του 1821 και η σημασία τους Σήμερα» που αναδεικνύουμε εδώ: https://youtu.be/MYpBST-vw44 .

Συνεχίζουμε λοιπόν, να ασχολούμαστε φέτος με τα τρία  Συντάγματα της Ελληνικής Επανάστασης, που προέκυψαν από τις αντίστοιχες τρεις Εθνοσυνελεύσεις του Αγώνα και διεκδικούμε τη συνέχιση των προταγμάτων τους για εμάς σήμερα. ‘Ετσι πλέον αφιερώνουμε και τη δράση μας που εκφράζεται από τη Νέα Ελληνική Συντακτική Εθνοσυνέλευση και τη Διαρκή Εθνοσυνέλευση Ελληνισμού στη μνήμη των Αγωνιστών του ’21, ελπίζοντας ότι και εμείς φέτος θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε το άλλο ’21. (www.ethnosynelefsi.gr/wordpress/ )

Kαλούμε όποιον ενδιαφέρεται να στελεχώσει το Ελληνικό Κίνημα Αμεσης Δημοκρατίας και τις ποικιλόμορφες δράσεις του να επικοινωνήσει άμεσα στο τηλέφωνο 69907906579 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση geoko@otenet.gr με τον Συντονιστή του δικηγόρο Γιώργο Λ. Κόκκα για να γιορτάσουμε πανηγυρικά όλοι μαζί την επανεμφάνιση μας στα κοινά της πατρίδας μας την 25η Μαρτίου, όπως ήδη προαναγγείλαμε προ τετραετίας την 25η Μαρτίου 2017: https://www.alliellada.gr/idrytikh_giorth_paniggenesias/

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.