Συνέλευση για μια Ευρωπαϊκή Συμπολιτεία με (Άμεση) Δημοκρατία.

Η (Άμεση) Δημοκρατία στην πράξη!

ΔΗΜΟΒΟΥΛΙΟ ΠΟΛΙΤΩΝ

Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας

Ιπποκράτους 125

www.dimopolis.gr

τηλ.: 210-3648300 / fax: 210-3610882

ekad@dimopolis.gr

Δελτίο Τύπου

Το Σαββατοκύριακο της εαρινής ισημερίας (22 και 23 Μάρτη) ολοκληρώθηκαν με πολύ περιεκτικό τρόπο οι εργασίες της Συνέλευσης για μια Ευρωπαϊκή Συμπολιτεία με (Άμεση) Δημοκρατία, που συνδιοργάνωσε το Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας και το Δημοβούλιο Πολιτών εν όψει των Ευρωεκλογών της 25ης Μαΐου 2014.

Στην πρώτη ενότητα αναπτύχθηκε η κατάσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά και τα τελευταία γεγονότα της Ουκρανίας μετά από εμπεριστατωμένες εισηγήσεις του δικηγόρου Πέτρου Χασάπη και του συγγραφέα και πρώην Βουλευτή Ι. Καρακώστα, του οποίου η εισήγηση για ένα άλλο Ευρωσύνταγμα μιας Ευρωπαϊκής Συμπολιτείας υιοθετήθηκε και ενσωματώθηκε στις αρχές που το ομώνυμο εκλογικό σχήμα των Ευρωεκλογών 2004 είχε από τότε υιοθετήσει.

Στη δεύτερη ενότητα αναπτύχθηκαν οι καμπάνιες της πλατφόρμας Πολιτεία 2.0 για εκπόνηση θεσμικών συνταγματικών αλλαγών από την αρχιτέκτονα Μαίρη Καρατζά και προσδιορίστηκε η διαδικασία επιλογής των υποψήφιων Ευρωβουλευτών του Ελληνικού Κινήματος Άμεσης Δημοκρατίας με αντίστοιχες πρακτικές που χρησιμοποιούνται για τη δημοκρατική κατάθεσης γνώμης πλήθους, ώστε να καλύπτονται οι πολίτες που με ήθος έχουν δημιουργική προσφορά στις τοπικές κοινωνίες της Ελλάδας.

Στην Τρίτη ενότητα έγινε ευρεία αυτοκριτική για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του Ελληνικού Κινήματος Άμεσης Δημοκρατίας και τις πρακτικές που ακολουθεί για την ενσωμάτωση αμεσοδημοκρατικών θεσμών στην ελληνική κοινωνία και οι εργασίες κατέληξαν στην τέταρτη ενότητα με την τελική διαμόρφωση των πέντε δημοψηφισμάτων που προτάθηκαν για να πραγματοποιηθούν από λαϊκές επιτροπές δημοψηφίσματος που θα αυτοοργανωθούν με ευθύνη της θεσμικής πρωτοβουλίας πολιτών για το δημοψήφισμα και έχουν ως εξής:

1. Κατάργηση συμβάσεων διοδίων με ιδιώτες για ελεύθερη χρήση εθνικών οδών.

Ναι X
Όχι X

2. Απαγόρευση ιδιωτικοποιήσεων πλουτοπαραγωγικών πόρων της χώρας μας, όπως ενδεικτικά νερό και ενέργεια.

Ναι X
Όχι X

3. Αλλαγή του Συντάγματος με Συντακτική Εθνοσυνέλευση αντί του ισχύοντος με αναθεώρηση από τη Βουλή.

Ναι X
Όχι X

4. Καθιέρωση από την πολιτεία κατώτατου εγγυημένου εισοδήματος για τους πολίτες.

Ναι X
Όχι X

5. Απόσβεση (σεισάχθεια) των οφειλόμενων από τους πολίτες χρεών προς το δημόσιο και τις τράπεζες, λόγω πραγματικής αδυναμίας αποπληρωμής τους.

Ναι X
Όχι X

 

Κατηγορίες: Ηλιαία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.