Πενταπλό Δημοψήφισμα στις 18 Μαΐου 2014! – Η επίσημη πρόταση του Ε.Κ.Α.Δ.

protok-protasi-dimopsifisma

Πνύκα, 25η Μαρτίου 2014

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

(Κατά το άρθρο 44 παρ.2, εδάφιο Α του Συντάγματος)

ΠΡΟΣ

1. Πρωθυπουργό κ. Αντ. Σαμαρά

2. Γραμματέα Υπουργικού Συμβουλίου κ.Π. Μπαλτάκο

3. Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Β. Μεϊμαράκη

Κοινοποιούμενη:

1. κ. Πρόεδρο της «Δημοκρατίας» Κ. Παπούλια

2. κ.κ. Προέδρους Πολιτικών Κομμάτων

3. Οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών

Την 25η Μαρτίου 2014 ανακοινώθηκαν στην Πνύκα οι τελικές θέσεις του Ελληνικού Κινήματος Άμεσης Δημοκρατίας για στήριξη στις Αυτοδιοικητικές εκλογές της 18ης Μαΐου σε όλη την χώρα όσων Πατριωτικών – Δημοκρατικών σχημάτων έχουν χαρακτηριστικά των Σ.Ε.Δ. (Σωμάτων Ενεργών Δημοτών, που προοπτικά θέλουν να μετεξελιχτούν σε Σύγχρονες Εκκλησίες του Δήμου), τα οποία και θα διοικούν τους δήμους και τις περιφέρειες της χώρας, κυρίως με δημοψηφίσματα, ασκώντας πρωτίστως θεσμούς και εφαρμογές Άμεσης Δημοκρατίας.

Από κοινού εκτέθηκαν δημόσια οι θέσεις του Ελληνικού Κινήματος Άμεσης Δημοκρατίας για να διεξαχθεί ταυτόχρονα στις εκλογές της 18ης Μαΐου 2014 σε ένα ψηφοδέλτιο, αξιοποιώντας τον ίδιο κρατικό μηχανισμό του Υπουργείου Εσωτερικών, ΠΕΝΤΑΠΛΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ κατ’ άρθρο 44. παρ. 2, εδάφιο Α του Συντάγματος για κρίσιμα εθνικά θέματα που ενδεικτικά αναφέρουμε και παρακαλούμε να κινήσετε τις σχετικές διαδικασίες του Συντάγματος μέσω του Υπουργικού σας Συμβουλίου.

Με το παρόν έγγραφο προτείνεται κατ’ αρχήν από το Κίνημά μας, στα πλαίσια των αρχικών προβλέψεων του Συντάγματος, ότι θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η Λαϊκή Κυριαρχία, η οποία κατ’ εξοχήν πρέπει να ασκείται με την διεξαγωγή πολυθεματικού δημοψηφίσματος κατ’ άρθρο 44 παρ. 2 του Συντάγματος με τα εξής κρίσιμα εθνικά θέματα:

  1. Κατάργηση συμβάσεων διοδίων με ιδιώτες για ελεύθερη χρήση εθνικών οδών.
    Ναι X
    Όχι X
  2. Απαγόρευση ιδιωτικοποιήσεων πλουτοπαραγωγικών πόρων της χώρας μας, όπως ενδεικτικά νερό και ενέργεια.
    Ναι X
    Όχι X
  3. Αλλαγή του Συντάγματος με Συντακτική Εθνοσυνέλευση αντί του ισχύοντος με αναθεώρηση από τη Βουλή.
    Ναι X
    Όχι X
  4. Καθιέρωση από την πολιτεία κατώτατου εγγυημένου εισοδήματος για τους πολίτες.
    Ναι X
    Όχι X
  5. Απόσβεση (σεισάχθεια) των οφειλόμενων από τους πολίτες χρεών προς το δημόσιο και τις τράπεζες, λόγω πραγματικής αδυναμίας αποπληρωμής τους.
    Ναι X
    Όχι X

Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση dimovoulio@dimovoulio.gr μέχρι την 8η Απριλίου 2014 για το αίτημα του πενταπλού δημοψηφίσματος, ακόμη δε και σε άλλα κρίσιμα κατά την κρίση σας θέματα, άλλως θα κηρυχθεί η Θεσμική Πρωτοβουλία Πολιτών για διοργάνωση ατύπως του Δημοψηφίσματος αυτού, έξω από κάθε εκλογικό Κέντρο της χώρας, από Λαϊκές Επιτροπές Δημοψηφίσματος και με τους ίδιους προσελθόντες εκλογείς, μόλις ψηφίσουν την 18η Μαΐου 2014.

 

Με την οφειλόμενη τιμή

Ο συντονιστής και νόμιμος εκπρόσωπος του

Ελληνικού Κινήματος Άμεσης Δημοκρατίας

 

Γιώργος Κόκκας

Κατηγορίες: Ηλιαία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.