ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για κρίσεις Συμβουλίου Επικρατείας και Δίκη Δημοψηφίσματος της 9-11-2016.

ekad_full-logo

www.dimopolis.gr
Ιπποκράτους 42, Αθήνα, 10680 Τηλ: 2103648300 Φαξ: 2103610882
e-mail : ekad@dimopolis.gr

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 26/10/2016

ΑΜΦΙΒΑΛΛΟΥΜΕ ΑΝ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
ΕΙΧΕ ΤΟ ΚΥΡΟΣ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ!
ΜΑΛΛΟΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ
ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ
ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ!

Το Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας (Ε.Κ.Α.Δ. – www.dimopolis.gr), απέκτησε δυστυχώς τα τελευταία χρόνια πικρή εμπειρία για το αν το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο της χώρας, δηλαδή το Συμβούλιο της Επικρατείας είχε τη δυνατότητα να κρίνει αντικειμενικά και δίκαια το φλέγον ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών που με συνεχόμενες διασκέψεις «έσερνε» χωρίς λύση. Δυστυχώς απέδειξε τουλάχιστον κατά την τελευταία διετία ότι άγεται και φέρεται από την εκάστοτε Εξουσία και ιδιοτελείς σκοπιμότητες, χωρίς να παρέχει τις απαραίτητες εγγυήσεις αντικειμενικότητας που απαιτεί ο ρόλος του για ένα τέτοιο σημαντικό για τη Δημοκρατία ζήτημα.

Συγκεκριμένα: το Ε.Κ.Α.Δ τον Ιούλιο του 2013 μετά το αντισυνταγματικό κλείσιμο της ΕΡΤ ΑΕ, άσκησε αίτηση ακυρώσεως με 19 βάσιμους λόγους ενάντια στις διοικητικές πράξεις που εξυπηρέτησαν αυτό το κλείσιμο, το οποίο βασίστηκε σε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που ουδέποτε κυρώθηκε από τη Βουλή όπως προβλέπει το Σύνταγμά μας.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε αυτή τη δίκαιη (απ)αίτησή μας, νομιμοποιώντας τη νομοθέτηση των Κυβερνήσεων, χωρίς την επικύρωση από τη Βουλή, αφού αντί να συνεκδικάσει το μεγάλο αυτό ζήτημα την 27η Σεπτεμβρίου 2013 που θέσαμε ευθαρσώς με την αίτησή μας αυτή ακυρώσεως μαζί με την αντίστοιχη αίτηση της ΠΡΟΣΠΕΡΤ , όπως ήταν μαζί γραμμένες στο έκθεμα του δικαστηρίου, προτίμησε αυθαίρετα και αντιδεοντολογικά να τις χωρίσει! Έτσι μεθόδευσε παράνομα, υπακούοντας την τότε Κυβέρνηση για την κατάργηση της ΕΡΤ, ώστε να δικάσει μόνο την υπόθεση της ΠΡΟΣΠΕΡΤ για το ίδιο ακριβώς ζήτημα του παράνομου κλεισίματος της ΕΡΤ και να δημιουργήσει σκόπιμα νομολογιακό τετελεσμένο εις βάρος της δικής μας ανάλογης αίτησης, κατ’ εντολήν των αρμόδιων Υπουργών της τότε κυβέρνησης Σαμαρά.

Όταν στις 10 Ιανουαρίου 2014 ήταν να δικαστεί μετ’ αναβολή η ίδια υπόθεση του Ελληνικού Κινήματος Άμεσης Δημοκρατίας και του νομίμου εκπροσώπου του, δικηγόρου Γ. Λ. Κόκκα, όχι μόνο ξανά ανέβαλε αυθαίρετα την εκδίκαση στην Ολομέλειά του, η οποία δίκασε τις τηλεοπτικές άδειες που δίνονται σύμφωνα με τον επιλεγόμενο νόμο Παππά, αλλά ο τότε πρόεδρος του ΣτΕ χρησιμοποίησε αστυνομική βία αυθαίρετα για να αποβάλει τον διαμαρτυρόμενο και καταγγέλλοντα αυτή την αθέμιτη πρακτική δικηγόρο και νόμιμο εκπρόσωπο του Κινήματός μας.

Τελικά η υπόθεση αυτή εκδικάστηκε το Μάρτιο 2014, λίγο πριν εκδοθεί η απόφαση απορρίψεως της ανάλογης αίτησης ακυρώσεως της ΠΡΟΣΠΕΡΤ για ελεγχόμενους νομικά λόγους και εξέδωσε μετά από ενάμιση χρόνο μια παρόμοια απόφαση που απέρριπτε και την αίτησή μας, ως προς το Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας ως δήθεν απαράδεκτη επειδή αυτό αποτελεί πολιτικό κόμμα και ως προς τους 19 λόγους ακυρώσεως του κ. Γιώργου Κόκκα, επαναλαμβάνοντας την προηγούμενη απόφασή του, που δολίως και χωρίς δικαιολογημένο λόγο δεν συνεκδικάστηκε η υπόθεση όπως έπρεπε.

Κατόπιν κάποιων μηνών την 3η Ιουλίου 2015 η ίδια Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έκανε δεκτή την πρόσθετη παρέμβαση του Ελληνικού Κινήματος Άμεσης Δημοκρατίας, ως πολιτικού Κόμματος και του νομίμου εκπροσώπου του υπέρ του κύρους του δημοψηφίσματος Ιουλίου 2015, που διεξήχθη δύο μέρες κατόπιν.

Όμως το ίδιο το ΣτΕ σε ελάσσονα σύνθεση του 4ου τμήματος, απέρριψε μόλις πρόσφατα την αίτηση ακυρώσεως (που ο νόμιμος εκπρόσωπος του πολιτικού κόμματος «Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας» άσκησε, σύμφωνα και με τις προηγούμενες δύο αποφάσεις του ΣτΕ), η οποία αφορούσε τον παράνομο αποκλεισμό του από την χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων, που έπρεπε να λαμβάνει καθόσον ήταν μέλος του τετραμελούς Συνασπισμού κομμάτων, με την επωνυμία ‘’Ευρωπαϊκό Αντιμνημονιακό Μέτωπο’’ που εξέλεξε ευρωβουλευτή τον κ. Ν. Μαριά και συνεπώς κάθε μέλος αυτού του Συνασπισμού κομμάτων, όφειλε να λαμβάνει 25% της κρατικής χρηματοδότησης που προβλέπεται. Με μόνο αιτιολογικό ότι δεν ήταν πολιτικό κόμμα και παρά το γεγονός ότι το ίδιο συμμετείχε νόμιμα στις ευρωεκλογές 2004 και 2009 επίσης.

Είναι προφανής και σε αυτή την περίπτωση η υποταγή του Ανωτάτου Ακυρωτικού δικαστηρίου της χώρας μας στα κελεύσματα και πάλι της Εκτελεστικής Εξουσίας, αφού ο νέος συνασπισμός εξουσίας διέταξε τη μη συμπερίληψη αυτού του επικίνδυνου για το πολιτικό σύστημα της κομματοκρατίας πολιτικού σχηματισμού, για να μη μπορέσει σε συνθήκες οικονομικής κρίσεως να αναδείξει τον πολιτικό του ρόλο, που συναντά πλέον τις επιθυμίες πλειοψηφικών ρευμάτων του Ελληνικού Λαού για ένα Νέο Σύνταγμα Άμεσης Δημοκρατίας για την Ελλάδα μας.

Ερωτάται συνεπώς κάθε καλόπιστος κριτής και πολίτης αυτής της χώρας αν το Συμβούλιο της Επικρατείας με την σύγχρονη στελέχωση του έχει την επάρκεια να κρίνει τόσο σημαντικά πολιτικά ζητήματα, όπως των τηλεοπτικών αδειών, όταν αποδεδειγμένα «άγεται και φέρεται» από τη βούληση των κομμάτων και εξουσιών και δεν υπερασπίζεται με τις παλινωδίες του το κύρος που οφείλει να έχει για να εκδίδει αποφάσεις σε τόσο σοβαρά πολιτικά ζητήματα. Ίσως θα πρέπει στη διαδικασία που ξεκίνησε για Αναθεώρηση ή καλύτερα Αλλαγή του ισχύοντος Συντάγματος να εξεταστεί σοβαρά η μετεξέλιξη πολλών αρμοδιοτήτων του ΣτΕ με έντονο πολιτικό περιεχόμενο δημοσίου συμφέροντος σε Συνταγματικό Δικαστήριο και μάλιστα να εξεταστεί η στελέχωσή του και με ενόρκους Ηλιαστές Πολίτες/Δικαστές σε αμεσοδημοκρατική κατεύθυνση !

Ας ελπίσουμε, ότι το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο του άρθρου 100 του Συντάγματος, που δικάζει την 9η Νοεμβρίου 2016 το απόγευμα στη μεγάλη αίθουσα του Αρείου Πάγου τη Δίκη του Δημοψηφίσματος του 2015, σε σχετική αναγνωριστική προσφυγή που κατέθεσε την 5η Ιουλίου 2016, στην επέτειο του Δημοψηφίσματος, ο ίδιος δικηγόρος και νόμιμος εκπρόσωπος του Ελληνικού Κινήματος Άμεσης Δημοκρατίας Γιώργος Κόκκας, με αίτημα να μην φέρουν έννομες συνέπειες όλοι οι νόμοι που συγκρούονται με το «ΟΧΙ» του Δημοψηφίσματος και ταυτόχρονα θα κρίνει και το ζήτημα των πιο πάνω αντιφατικών αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας και άλλων Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας μας ως προς την νομική υπόσταση του Κινήματός μας, θα διαφυλάξει το κύρος της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης, όπως αυτή πρέπει να λειτουργεί στην Ελλάδα, χωρίς να προσκυνά τις κομματικές εξουσίες!

 

Κατηγορίες: Ηλιαία, Νομικές Ειδήσεις. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.