AL(ERT) ! :ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ για Ανάπυξη και Νομιμοποίηση της ΕΡΤ ! ΣΤΑ ΣΚΑΡΙΑ η πρόταση των Εργαζομένων για τη μετάβαση στο ΝΕΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ενώ αναμένεται η απόφαση της Επιτροπής Αναστολών του ΣτΕ στο οποίο προσέφυγε ο δικηγόρος της ΕΡΤ Γιώργος Κόκκας, (βλ. σχετικό άρθρο) με την οποία ζητείται για πολλούς βάσιμους νομικά και ουσιαστικά λόγους η κατάργηση των Υπουργικών Αποφάσεων και των Κυβερνητικών πράξεων, που αφορούν τη λειτουργία της αποκαλούμενης Δημόσιας Τηλεόρασης για τη μετάβαση από την ΕΡΤ Α.Ε. στην ΝΕΡΙΤ Α.Ε., προέκυψε από εργαζόμενους και αλληλέγγυους πολίτες Επιτροπή Πρωτοβουλίας για την Ανάπτυξη και Νομιμοποίηση της ΕΡΤ [με διακριτικό τίτλο ΕΠΑΝΕΡΤ], ως απόρροια της απορίας του νέου Προέδρου του Συμβουλίου Επικρατείας κ. Σωτ. Ρίζου, κατά τη συζήτηση της αίτησης αναστολής, για τη νομική υπόσταση του φορέα των εργαζομένων, που παράγουν επί δύο μήνες το ραδιοτηλεοπτικό πρόγραμμα, για το οποίο ζητείται η αναγνώριση του δικαιώματος μετάδοσής του από μία τουλάχιστον ψηφιακή συχνότητα από τις πολλές που εκπέμπει ήδη η «Δημόσια Τηλεόραση».

Έτσι, συγκαλείται από την ΕΠΑΝΕΡΤ την ερχόμενη Παρασκευή 16 Αυγούστου, ώρα 13:30 Συστατική Γενική Συνέλευση ενδιαφερομένων εργαζόμενων και Ελλήνων Πολιτών στο Ραδιομέγαρο Αγίας Παρασκευής για να συζητηθεί και υπογραφεί το καταστατικό του προτεινόμενου νέου νομικού προσώπου ( Αστικής μη κερδοσκοπικής Εταιρίας ΣΕΡΤΑΔΕ – Σύγχρονη Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση – Αναπτυξιακή Διαδικτυακών Εφαρμογών), που θα νομιμοποιεί τη μετάβαση της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης σε αποτελεσματική και δίκαιη για όλους προοπτική, με τρία ισότιμα εναλλακτικά σενάρια και βάση το σχέδιο που έχει εκπονηθεί από τον δικηγόρο Γιώργο Κόκκα και το οποίο μπορείτε να διαβάσετε πατώντας ΕΔΩ!

Η αστική εταιρία ΣΕΡΤΑΔΕ θα έχει διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια και το Εποπτικό της Συμβούλιο θα απαρτίζεται από εθελοντικές, επιστημονικές και άλλες Οργανώσεις της Κοινωνίας των Ελλήνων Πολιτών. Θα αποβλέπει στην εκπλήρωση των παραδοσιακών και μελλοντικών στόχων της δημόσιας Ραδιοφωνίας -Τηλεόρασης, δεν θα επιδιώκει την απόκτηση κέρδους, αλλά την αντικειμενική κατά το Σύνταγμα ενημέρωση, επιμόρφωση και ψυχαγωγία του κοινού, διασφαλίζοντας την πολυφωνία και καταργώντας τις πάσης φύσεως εξαρτήσεις από πολιτικά κόμματα.

Απευθύνεται στο ευρύ κοινό εντός και εκτός συνόρων και ιδίως στους απόδημους . Η ΣΕΡΤΑΔΕ ανήκει αποκλειστικά στους Έλληνες πολίτες, στο όνομα των οποίων θα εκδοθούν 10 εκατομμύρια προσωπικές αμεταβίβαστες μετοχές. Τα έσοδα του νέου φορέα θα καλυφθούν αρχικά από το μετοχικό κεφάλαιο [μετοχές εργαζομένων και πολιτών, εθελοντικές συμμετοχές] διαφημίσεις και χορηγίες.

Μόλις το καταστατικό εγκριθεί θα δημοσιοποιηθεί και θα σταλεί σε κοινωνικούς φορείς, πρωτοβουλίες πολιτών, πολιτικά κόμματα και κατά άμεση προτεραιότητα στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ώστε να το λάβει υπόψη η Επιτροπή Αναστολών του, που θα διασκεφτεί μετά το Δεκαπενταύγουστο για τα ζητήματα που αιτείται ο δικηγόρος της ΕΡΤ Γιώργος Κόκκας και τότε η σύγκριση ανάμεσα στο επαγγελματικών προδιαγραφών ραδιοτηλεοπτικό πρόγραμμα των εργαζομένων και στη νομική του υπόσταση, μεταβατικά, με το ερασιτεχνικό και νομικά ανυπόστατο πρόγραμμα της δήθεν Δημόσιας Τηλεόρασης, που το μόνο που την νομιμοποιεί είναι οι προσβαλλόμενες κυβερνητικές αποφάσεις, θα είναι αδύνατη και υπέρ των εργαζομένων της ΕΡΤ, ενώ δεν θα υπάρχει κανένα άλλοθι για απόρριψη των δίκαιων και βάσιμων προσωρινών Διαταγών, που ζητούνται με την επίδικη αίτηση αναστολής του.

Κατηγορίες: Ηλιαία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.